(H)eerlijk vlees van ambachtelijke slagerij De Hoeve

Bij Frans op den Bult kunt u genieten van (h)eerlijk vlees van ambachtelijke slagerij De Hoeve uit Eibergen
Inmiddels bestellen wij ons vlees al weer 2 jaar tot volle tevredenheid bij ambachtelijke slagerij De Hoeve in Eibergen. Onlangs gingen al onze koks, van hulpkok/leerling tot souschef, in twee groepen op bezoek bij De Hoeve om te zien hoe het vlees voor ons wordt klaargemaakt. De Hoeve heeft winkels in Eibergen en Haaksbergen en levert aan zo’n 80 horecabedrijven.

Knap werk

Slager Bart vroeg ons om op maandagmorgen te komen want dan worden in de slagerij de runderen uitgebeend. We waren vroeg opgestaan want we werden om 08.30 uur in Eibergen verwacht om de uitbeners aan het werk te kunnen zien. En dat is best een zware job. Ze moeten de botten uit het vlees snijden en dit zijn best grote stukken. Heel knap werk en erg interessant om te zien.

Met de hand gesneden

Bart leidde ons rond in de slagerij. Ze hebben een apart gedeelte waar de worsten worden gemaakt. Daar is het de komende periode natuurlijk extra druk omdat er veel vraag is naar baklever, bloedworst en rookworst. Ook werd er duidelijk uitgelegd hoe vlees wordt gesneden. Bij ambachtelijke slagerij De Hoeve gaat dit nog allemaal met de hand. Bart vertelde hoe het kan dat er soms kleurverschil zit in vlees. Dit komt doordat er aan één stuk van schouder naar beneden verschillende stukken vlees worden gesneden. Dus van schouderkarbonade naar ribkarbonade. Aan de schouder zit meer vet en soms loopt dit net even door naar de ribkarbonade. Dan zit er dus soms net even iets vet aan het stukje vlees, wat niet erg is maar er juist een lekker sappig stukje vlees van maakt.

Eigen vleesboerderij

Het rundvlees van ambachtelijke slagerij De Hoeve is afkomstig van runderen van de eigen vleesboerderij in Rekken. De koeien zijn ’s zomers buiten in de wei en ’s winters verblijven ze in een nieuwe, moderne hellingstal, waarbij bijzondere aandacht is geschonken aan het dierenwelzijn. De stal is aan de voorzijde open, waardoor de koeien volop verse lucht en optimale ventilatie krijgen. En doordat ze op een strobed liggen, worden ze erg rustig, wat de vleeskwaliteit ten goede komt. Bekijk hieronder de video.

Volledig traceerbaar vlees

De runderen worden gevoerd met een mengsel van maïs, bierborstel, hooi en gerstemeel. Er worden alleen vrouwelijke runderen gemest van het type Blonde d ‘Aquitaine, Belgisch Witblauw en Limousin. Ze zijn slachtrijp tussen de 4 en 5 jaar. Ook de vleesvarkens worden in een stal in Rekken gemest. De stal is uitgerust met moderne klimaatregeling, vloerverwarming en ruim voldoende bewegingsvrijheid voor de varkens. Zowel het rundvlees als varkensvlees van De Hoeve is volledig traceerbaar. De Hoeve kan zo veilig, eerlijk en smaakvol vlees garanderen dat afkomstig is van Nederlandse bodem, uit de regio.

(H)eerlijk vlees bij Frans op den Bult

Het was een leerzame ochtend voor ons team en we zijn weer helemaal op de hoogte van hoe het ook alweer zat met het stukje vlees dat dagelijks door onze koks in de pan wordt bereid. We nodigen u dan ook graag uit om in ons restaurant te komen genieten van een stukje (h)eerlijk vlees.

Pauline Scholten-Hellegers - Frans op den BultPauline Scholten-Hellegers
Bedrijfsleider Frans op den Bult

Bedrijfsgegevens

Openingstijden

Ma 07.00 – 24.00
Di – Vr 04.00 - 24.00
Za 06.00 – 21.00
Zo 08.30 – 21.00

Route

Navigatie: Vliegveldstraat 20 Deurningen Dinkelland
A1 afrit 31 Hengelo Noord
stoplicht rechts » Deurningen
A1 afrit 32 Oldenzaal
links, rotonde 3/4 » Deurningen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze speciale aanbiedingen

Beoordelingen

Lees de 300+ beoordelingen van onze gasten op Booking.com, gemiddelde score: 8+