Historie

Frans op den Bult sinds 1826 zeven generaties van Twentse gastvrijheid

Beknopte historie Frans op de Bult

1826  Frans Oude Veldhuis

Op 3 april 1787 wordt Frans Oude Veldhuis geboren. Hij begint in 1826 een boerderij met tapperij op de gronden van ‘op den Bult’. Vanaf die tijd noemen ze hem dan ook Frans op den Bult en vanaf dit moment is het dan ook allemaal begonnen. Frans Oude Veldhuis ‘op den Bult’ overlijdt net voor zijn 55e verjaardag op 27 maart 1842.

1842  De vroege jaren na Frans

In 1842 gaat de tapperij over naar Gerrit-Jan ten Hove, de oudste (stief)zoon van Frans Oude Veldhuis. Gerrit-Jan zijn oudste dochter, Henrica ten Hove, trouwt in 1876 met Jan Vollenbroek en samen runnen zij de zaak verder. Hun oudste zoon Gerardus Johannes Vollenbroek zal hierna de zaak voortzetten.

Vervlogen tijden

  Selecteer een foto om de galerij in groot formaat te openen

1930  Een nieuwe Frans op den Bult

Gerardus Johannes Vollenbroek bouwt in 1930 een nieuwe Frans op den Bult aan de andere kant van de straat, daar waar het vandaag de dag nog altijd staat. Het voorste gedeelte, waar zich nu het café bevindt, is van 1930. Gerardus Johannes trouwt in 1931 met Gezina Kempers en ze krijgen een dochter, Maria Vollenbroek. Gerardus overlijdt op 30 juni 1953. Gezina wil de zaak verkopen maar dochter Maria wil het bedrijf van haar vader voortzetten en neemt de zaak over. Maria trouwt op 2 mei 1956 met de plaatselijke melkboer Wilhelmus Hellegers, bij de gasten van toen ook bekent als ‘Willy’. Maria en Wilhelmus runnen samen de zaak verder die inmiddels is uitgegroeid tot hotel-restaurant-café. Ze plaatsen een speeltuin en zo blijft Frans op den Bult een begrip in de wijde omgeving.

1983  De 6e generatie

In 1959 krijgen Maria en Wilhelmus een zoon, Wim Hellegers. Wim trouwt in 1983 met Irma Otter en samen nemen zij in dat jaar de zaak over en vormen zo de 6e generatie die Frans op den Bult gaat voortzetten. Inmiddels kwamen er al veel chauffeurs in het restaurant en Wim en Irma besluiten dan ook om Frans op den Bult om te zetten naar een restaurant met ruime parkeergelegenheid voor vrachtwagens. De speeltuin moet hiervoor dan ook wijken. Vervolgens wordt er elk jaar wel iets aan-, op-, of bijgebouwd aan Frans op den Bult. In 2003 wordt een zalencentrum gebouwd en in 2007 volgt een hotel. Inmiddels is er ook catering mogelijk en kan men maaltijden afhalen. Frans op den Bult is door de jaren heen uitgegroeid tot restaurant, 3-sterren hotel, zalencentrum en cateringbedrijf voor allerlei gasten en voor ieder budget. Wim en Irma krijgen in 1985 een dochter Pauline en in 1987 een zoon Peter.

2016  De 7e generatie

De 7e generatie zal gevormd worden door Pauline Scholten-Hellegers, dochter van Wim en Irma. In 2016 heeft Pauline haar eerste aandelen van de bv ontvangen. Officieel is zij dus begonnen aan haar avontuur in de familietraditie als zijnde de 7e generatie. In de komende jaren zullen er meerdere aandelen volgen en zo zal zij te zijner tijd het stokje geheel hebben overgenomen. Peter Hellegers, zoon van Wim en Irma, werkt ook fulltime bij Frans op den Bult en zal zijn zus bijstaan in de zaak. Ook Peter zal te zijner tijd een aantal aandelen ontvangen, maar zal verder niet als directeur fungeren.

  Gratis boekje historie Frans op den Bult

Er is in al die jaren natuurlijk heel veel gebeurd. Wij hebben dan ook over de gehele geschiedenis van Frans op den Bult, zoals wij die hebben kunnen achterhalen, een speciaal boekje laten maken. Dit geschiedenisboekje is gratis verkrijgbaar bij onze receptie.

Historie 08/09/2016

Bedrijfsgegevens

Openingstijden

Ma 07.00 – 24.00
Di – Vr 04.00 - 24.00
Za 06.00 – 21.00
Zo 08.30 – 21.00

Route

Navigatie: Vliegveldstraat 20 Deurningen Dinkelland
A1 afrit 31 Hengelo Noord
stoplicht rechts » Deurningen
A1 afrit 32 Oldenzaal
links, rotonde 3/4 » Deurningen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze speciale aanbiedingen

Beoordelingen

Lees de 300+ beoordelingen van onze gasten op Booking.com, gemiddelde score: 8+